luni, 8 octombrie 2012

Toaia Dracilor


Cascada „Toaia Dracilor” este situată în dosul Pleşei şi are atât o poveste înfricoşătoare cât şi un peisaj extraordinar. Legenda care învăluie cascada spune că acolo se adunau pe timpul nopţii dracii, care se scăldau în voie şi se încălzeau la foc.
Legenda Cascadei „Toaia Dracilor”, vine din urmă, transmisă din tată în fiu, până în zilele noastre. Se spune că oamenii care treceau prin zonă au observat la miezul nopţii o grămadă de draci care se scăldau şi apoi dansau la foc, pe marginea cascadei. De atunci i s-a spus  „Toaia Dracilor”  şi aşa i-a rămas numele până în ziua de azi.
Deşi peisajul oferit de zona în care se află cascada este mirific, locul este greu accesibil şi periculos. În timp ce denumirea cascadei îţi dă  fiori, mulţi oameni se aventurează în zonă să admire peisajul.
Legenda nu este străină nici primarului comunei Runcu, Adi Câmpeanu. Acesta spune că vuietul de la cascadă este înfricoşător : „Este un loc  mirific, foarte accidental, propice pentru alpinişti. Am fost acolo de două ori şi de  fiecare dată am rămas uimit de zgomotul înfiorător al cascadei, dar şi de peisajul extraordinar oferit. Cunosc şi eu legenda care spune că pe vremuri îndepărtate, acolo în toaia respectivă se scăldau dracii şi de acolo i s-a păstrat denumirea de Cascada „Toaia Dracilor”, care are o înălţime de aproximativ 50 de metri, iar apa dispare sub pământ”, a povestit primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu